„A rendszer biztosítja, hogy naprakészek vagyunk, gyorsak vagyunk és a konkurenciát is megelőzzük - ez mind-mind fontos egy ilyen kiélezett világban.”

Dobos Katalin - Euronics Kft.

„Az e-Link fejlesztői nagyon sokat segítettek, hogy teljesen személyre szabott legyen a rendszer, minden tekintetben tudja támogatni a cég által kitűzött igényeket, célokat.”

Erdélyi Sándor - ÁBP Ápisz-BudaPiért Zrt.

referenciáink...

 

Kapcsolat

SPS Media Kft.

Tel: (+36 1) 696 - 0790
Fax: (+36 1) 696 - 0790
asp@elink.hu

Címünk

H-1023 Budapest
Árpád fejedelem útja 26-28.

térkép...

technológia

 

Az E-link ASP architektúra

Az e-Link ASP vállalatirányítási rendszerünk teljes mértékben 3-rétegű, internetes architektúrában működik, így a CRM modultól az irodaautomatizáláson (iAR) át a döntéstámogatással bezárólag minden webes felületen, böngészőből használható.

Ez a kialakítás komoly előnyt jelent az üzemeltetésben, mivel a rendszer csak egy helyen, a szerveren fut, így például a verzióváltásokat, fejlesztéseket elég egyetlen helyen alkalmazni, nem kell minden egyes telephelyen és minden PC-re telepíteni. Földrajzilag elosztott hálózatok esetén a megtakarítások még látványosabbak.

A webes technológiából következik az is, hogy rendszerünk lehetőséget biztosít arra, hogy a hálózattal rendelkező ügyfelek valós idejű képet kapnak minden telephelyükről, amely korábban csak nehézségek árán és időeltolódással volt megoldható. Az e-Link ASP a folyamatos információáramlás biztosításával agilisabb és rugalmasabb működést tesz lehetővé.

Az e-Link az első hazai 3-rétegű architektúrájú, azaz teljesen webes rendszer, melynek kiskereskedelmi alrendszere megkapta az APEH pénztárgép forgalmazási engedélyét. E megoldás különlegessége, hogy a tranzakcióadatok nem a pénztárgépeken tárolódnak az időszakos szinkronizálásig, hanem valós időben bekerülnek a vállalatirányítási rendszerbe. E megoldás révén az ügyfél pillanatnyi pontosságú értékesítési adatokkal rendelkezik.

Az üzleti logika illetve az alkalmazásban rögzített jogosultságok szabályozzák a felhasználók hozzáférésének mélységét. A közvetlen adatbázis hozzáférés kifelé teljesen le van tiltva, egy külön tűzfal védi azt, hogy kizárólag az alkalmazásszerver kéréseire szolgáltasson csak adatot. A felhasználók pedig egy 40 bites titkosítású csatornán át, a böngészőbe telepített Java Virtual Machine-nel csatlakoznak Oracle alkalmazásszerverünkhöz.

A rendszer üzemeltetéséhez az SPS Media Kft.rendelkezik az üzemeltetéshez teljes elérési jogosultsággal.  Telephelyünkről IP cím szűréssel, VPN kapcsolaton keresztül kapcsolódunk a szerverekhez, titkosítással és biztonságos azonosítással. Munkatársaink csak telephelyünkről, ellenőrzött körülmények között érhetik el a rendszert.

 

 

Oracle alapokon

Rendszerszolgáltatásunk alapjául azt a technológiai gyártót választottuk, amelynél a biztonság, a robosztus teljesítmény, és az innováció nem csak marketingüzenetek, hanem közismerten a termékfejlesztés alapkövei. Az Oracle a világ legnagyobb üzleti szoftvercége, és talán a leggyorsabban fejlődő technológiai gyártója.

Az e-Link ASP a piacvezető Oracle Adatbázis-kezelőt használja, mert biztonságában, teljesítményében, rendelkezésreállásában, és menedzselhetőségben is élenjáró megoldás. Kompatibilis a legújab Oracle Database 12c verzióval. Felette Oracle Internet Application Serveren futtatja és szolgáltatja az e-Link ASP-t felhasználóink számára.

Az Oracle technológiája segítségével folyamatosan fejlődő terméket nyújtunk ügyfeleinknek: az Oracle BI Üzleti Intelligencia megoldást 2009-ben integráltunk e-Link ASP rendszerünkhöz.

biztonság – évtizedes fölényben az Oracle

Mivel az Oracle és adatbáziskezelője egy 1970-es évekbeli CIA/NSA projekt alapjain született, a biztonság kezdettől fogva a termékfejlesztés központi eleme. Az Oracle élenjáró résztvevője a biztonsági értékeléseknek, adatbáziskezelője egyedül 19 különböző biztonsági értékeléssel rendelkezik. Korábban teljesítette az amerikai, brit és orosz kormányzati elvárásokat, az ezeket felváltó Közös Kritériumokat (Common Criteria, ISO/IEC 15408) 1998-ban elsőként teljesítette, EAL4-es szinten. Összehasonlításként a Microsoft SQL Server 11 évvel később, 2009. február 16-án teljesítette az EAL1+ szintet.

kis PC igény – alacsonyabb költségek

Az e-Linket úgy alakítottuk ki, hogy használatához mindössze egy böngészőre legyen szükség, ezzel lényegében megszűnik a személyi számítógépek rendszerrel kapcsolatos karbantartási igénye, és nincs hibaelhárítás miatt kiesett munkaidő. Az e-Link „lábnyoma” így annyira kicsi, hogy ha más okból nem szükséges, nincs szükség drága, nagy teljesítményű személyi számítógépekre: szinte bármilyen meglevő géppel, illetve akár alacsony költségű vékonykliensekkel is dolgozhatnak.

folyamatos rendelkezésre állás – üzembiztonság

Bár a mai vállalati szoftverek és számítógépek magas üzembiztonsággal működnek, előfordulhatnak nem tervezett leállások. Ennek hatása a cég tevékenységétől függően lehet, hogy elenyésző, de például egy bolthálózat esetében üzletileg kritikus az üzembiztonság. Az e-Link választ ad erre kihívásra, és folyamatos rendelkezésre állást biztosít az Oracle egyedülálló technológiájával. Az Oracle az egyetlen szoftvergyártó, amely valódi, bizonyított és megfizethető megoldást nyújt a folyamatos rendelkezésreállásra. A megoldást 15 000 cég használja világszerte.

operációs rendszerek - a választás szabadsága

Az e-Link ASP támogatja az elterjedt Unix, Linux, Windows, MAC OS operációs rendszereket, más megoldásokkal ellentétben nem írja elő, hogy a megoldást milyen környezeten használják ügyfeleink. Ez a képesség megkíméli Önöket váratlan extra kiadásoktól, és a jövőre nézve is meghagyja a választás lehetősét, nem köti önöket egy adott operációs rendszer szállítóhoz.

Az SPS Media Kft. hisz a platformfüggetlenségben, vagyis abban, hogy rendszerünk az összes elterjedt informatikai környezetbe be tudjon illeszkedni. Vannak olyan megloldások, amelyek az ügyfeleikre kényszerítenek egy adott operációs rendszert, vagy megszabja a végfelhasználói gépek szoftverkörnyezetét is, ezzel komolyan beavatkoznak ügyfelük szuverenitásába. Az e-Link ASP más: tiszteli ügyfelei jogát a platformválasztásra: illeszkedik a meglevő IT környezetbe, legyen az költséghatékony Linux, vagy Unix, Windows, illetve MAC OS.

 

e-Link ASP vállalatirányítási rendszer teljes mértékben 3-rétegű, internetes architektúrában működik, így a CRM modultól az irodaautomatizáláson (iAR) át a döntéstámogatással bezárólag minden webes felületen, böngészőből használható. Ez a kialakítás komoly előnyt jelent az üzemeltetésben, mivel a rendszer csak egy helyen, a szerveren fut, így például a verzióváltásokat, fejlesztéseket elég egyetlen helyen végrehajtani, szemben a hagyományos megoldással, ahol a változásokat minden egyes személyi számítógépre telepíteni kell. Földrajzilag elosztott hálózatok esetén a megtakarítások még látványosabbak.

A webes technológiából következik az is, hogy rendszerünk lehetőséget biztosít arra, hogy a hálózattal rendelkező ügyfelek valós idejű képet kapnak minden telephelyükről, amely korábban csak nehézségek árán és időeltolódással volt megoldható. Az e-Link ASP a folyamatos információáramlás biztosításával hatékony és rugalmas működést tesz lehetővé.